Kom brengen, halen en delen op de Beursvloer 2019!

, 27 september 2019

Bedrijven, stichtingen, verenigingen en andere maatschappelijke organisaties handelen met gesloten beurs, delen en helpen elkaar verder. Dit gebeurt weer allemaal op de Beursvloer van Rijk van Nijmegen Uitdaging op maandag 4 november 2019 bij NSG Groenewoud. De Beursvloer is er voor elk bedrijf en elke vereniging, stichting of burgerinitiatief in het Rijk van Nijmegen.

 

Beursvloer Rijk van Nijmegen Uitdaging

Rijk van Nijmegen Uitdaging biedt maatschappelijke organisaties en bedrijven de kans om iets voor elkaar te betekenen. Dit gebeurt het hele jaar door via de website www.rijkvannijmegenuitdaging.nl maar ook tijdens de Beursvloer. Daar worden kennis, menskracht en spullen aangeboden en gevraagd. Matchmakers helpen om waardevolle verbindingen te maken.

 

Maatschappelijk betrokken ondernemen

Ondernemers zijn vaak op zoek hoe zij een extra steentje kunnen bijdragen aan de leefbaarheid in hun werkgebied. Dat dit niet altijd hoeft in de vorm van financiële sponsoring, laat Rijk van Nijmegen Uitdaging met de Beursvloer zien. Een bedrijf kan bijvoorbeeld tijd vrij maken om specifieke kennis met een stichting te delen. Of juist mankracht beschikbaar stellen om een burgerinitiatief te helpen. Ook kan een vereniging blij worden gemaakt met spullen die over zijn en zo tevens een tweede leven krijgen. Samen wordt gekeken wat de vereniging, stichting of het burgerinitiatief voor het bedrijf of de lokale samenleving terug kan doen. Zo vormen zich mooie verbindingen, matches. Deze matches worden tijdens de Beursvloer in het spotlicht gezet.

 

Resultaat 2018: Maar liefst 66 matches met een waarde van ruim € 71.000

Vorig jaar werden in slechts 90 minuten tijd 66 matches gemaakt. Huis van Compassie en Bouwdorp Duuk bijvoorbeeld werkten samen om het jaarlijkse bouwdorp te organiseren.

NSG Groenewoud had een beamer over en ARN een printer. Om beide zat Stichting Vrijwillig Landschapsbeheer Beuningen verlegen. De match was snel gemaakt.

Stichting Stampij is een jonge stichting die musicals maakt en kreeg van HR professionals van NXP een training als handvat voor verdere ontwikkeling van de organisatie.

 

Gaat u de uitdaging aan op 4 november?

Heeft u nog materialen over of een uurtje advies te vergeven, of wilt u graag met uw medewerkers de handen uit de mouwen steken? Vertegenwoordigt u een stichting, vereniging of ander maatschappelijk initiatief en heeft u een vraag? Kom dan naar de Beursvloer van Rijk van Nijmegen Uitdaging op 4 november 2019. Meld u aan of geef alvast uw aanbod of aanvraag door via www.rijkvannijmegenuitdaging.nl/beursvloer. Daar vindt u ook meer informatie over de Beursvloer.