Bijna € 67.000 aan matches op de Beursvloer

, 07 november 2017

Handelen met gesloten beurs, samenwerken en mooie verbindingen leggen. Dat gebeurde allemaal op de Beursvloer. Het resultaat? 69 matches met een waarde van bijna € 67.000. 128 personen uit het bedrijfsleven en het maatschappelijk middenveld in het Rijk van Nijmegen zorgden dat dit fantastische resultaat er nu staat.

Inspirerende omgeving
Bert Jeene, voorzitter van Stichting Rijk van Nijmegen Uitdaging, opende samen met Hanneke Arpots, rector NSG Groenwoud, de Beursvloer. Bij de opening was meteen de eerste match zichtbaar: de Beursvloer vond plaats bij NSG Groenewoud. Een bruisende en inspirerende omgeving die paste bij het doel van de avond: zoveel mogelijk matches maken! Bert Jeene: “Het is een fantastische avond. Het is niet alleen een beurs, maar een netwerkbijeenkomst voor maatschappelijke organisaties en bedrijven. Zo leren zij elkaar kennen en kunnen we ook veel van elkaar leren.”

Grote economische én maatschappelijke waarde!
Het bedrijfsleven en het maatschappelijk middenveld vonden elkaar in 69 matches in slechts 90 minuten tijd! De matches waren heel verschillend: van een nieuwe vergadertafel tot een coaching sessie met paarden. Veel betrokken bedrijven en maatschappelijke organisaties uit de regio maakte dit mogelijk. Alles op de Beursvloer gebeurde met gesloten beurzen. Dat wil niet zeggen dat de matches geen prijs hebben; bij elkaar hebben zij een waarde van € 66.460,-.

Originele match
Op de Beursvloer staat verbinden centraal en één van de mooie voorbeelden van de avond was de match tussen Modderkolk Projects en Maintenance en Trajectregie Nijmegen. Door middel van deze match krijgen nieuwkomers de kans om kennis te maken met de Nederlandse arbeidsmarkt en daar ervaring op te doen.

Mook en Middelaar voor het eerst op de Beursvloer
De gemeente Mook en Middelaar is sinds 1 juli 2017 ook aangesloten bij Rijk van Nijmegen Uitdaging. Dit jaar waren zij voor het eerst op de Beursvloer. Gaby Erens, manager Stichting Rijk van Nijmegen Uitdaging: “Met de komst van de gemeente Mook en Middelaar hebben we een nóg groter gebied om mooie verbindingen te leggen. Goed ook om te zien dat de wethouder van Mook en Middelaar vanavond ook aanwezig is”.

Stichting Rijk van Nijmegen Uitdaging
Rijk van Nijmegen Uitdaging faciliteert samenwerking tussen maatschappelijke organisaties, burgerinitiatieven en het bedrijfsleven. Wij bemiddelen in vraag en aanbod van materialen, kennis en menskracht. Wij stimuleren en helpen bedrijven om maatschappelijk betrokken te ondernemen en met concrete acties bij te dragen aan de leefbaarheid in de gemeenten Berg en Dal, Beuningen, Heumen, Mook en Middelaar, Nijmegen en Wijchen.

Beursvloer Rijk van Nijmegen Uitdaging
Op de Beursvloer bieden we maatschappelijke organisaties en bedrijven de kans om iets voor elkaar te betekenen. Knelpunten van verenigingen en stichtingen op het gebied van Menskracht, Materialen en Middelen worden door het bedrijfsleven opgelost met gesloten beurs. Verenigingen en stichtingen bieden op hun beurt een tegenprestatie die past bij het karakter van hun organisatie en de match met het betreffende bedrijf.